Privatpersoner

Samtalsterapi ISTDP

På Västergatan i Kungsbacka hittar du min terapimottagning dit du är välkommen för samtalsterapi. Du har möjlighet att välja det upplägg för terapi som du tror passar dig bäst, vad gäller längd på sessionen och frekvens. Nedan följer  förslag på upplägg av terapin samt beskrivning av den metod jag jobbar utifrån.

 • Nybesök 2,5 timme 

Under första besöket ringar vi in din problematik, dess vidmakthållande drivkrafter och vad du önskar uppnå i en behandling. Trivs du med mig bokar vi in fler besök.

 • Återbesök 60 eller 90 min

Beroende på dina behov väljer du längd på session och hur ofta du vill gå. Diskutera med mig vad som är bäst för dig efter nybesöket. Vissa märker stor förändring redan efter nybesöket. Vissa är nöjda efter 4-6 besök. Andra går 10-20 besök eller längre.

 • Blockterapi

Bor du längre bort eller inte vill gå regelbundet finns möjlighet för ett intensivt ”terapi-block”. Det innebär att vi träffas totalt sex timmar, fördelat på två dagar (alltså tre timmar dag 1, tre timmar dag 2). Detta upplägg passar dig som inte har alltför svåra problem och som känner dig tillräckligt redo att jobba intensivt för förändring under kort tid.

ISTDP

ISTDP är en affektfokuserad psykodynamisk korttidsterapi som är anpassad efter olika människors behov och förutsättningar. ISTDP är särskilt hjälpsamt för dig med relationsbesvär, depression, psykosomatiska besvär och ångest, för dig som har svårt att hantera känslor/inte har någon kontakt med dina känslor. Behandlingen har ett tydligt fokus och terapeuten är ständigt utmanande i förhållande till de försvar patienten använder för att undvika att känna vissa känslor, men med en samtidig ständigt närvarande empati inför patientens smärtsamma känslor. Metoden kallas affektfokuserad då ett mål i terapin är att underlätta för patienten att uppleva dennes känslor fullt ut. Att nå förändring genom direkt fokus på affekter, dvs. att lära sig en ökad tolerans inför att uppleva olika känslor, är något som präglar mitt terapeutiska arbete. Besök gärna www.istdpsweden.se för mer information. ISTDP är en intensiv  metod som kan leda till varaktiga förändringar på kort tid när terapeut och patient engagerar sig till fullo i arbetet. Metoden har växande forskningsstöd och har funnits verksam även vid komplex, långvarig problematik samt psykosomatiska tillstånd.

Psykedelisk assisterad terapi

Med en psykedelisk substans som katalysator kan du få tillgång till större delar av ditt medvetande,  och komma ur det repetitiva mönster som hjärnan kan ha fastnat i.  Det kan hjälpa dig att komma tillbaka till den öppenhet som ditt medvetande befann sig i som barn, och du får möjlighet att se dig själv utifrån ett mer öppet, flexibelt och kärleksfullt perspektiv. Utöver en potentiell spirituell och starkt meningsfull upplevelse, kan sessioner med psykedelisk substans hjälpa dig komma vidare från ett stagnerat läge med exempelvis depression och ångest. Forskning visar på lovande resultat för psilocybin (det aktiva ämnet i magiska svampar) och depression samt mdma (det aktiva ämnet i ecstacy) och PTSD.  Likt sedvanlig psykoterapi handlar det inte om en quickfix, utan ett hårt arbete för att komma närmare dig själv och därefter upprätthålla en förändring. Psykedelisk assisterad terapi innehåller förberedande samtal och efterföljande integrerande samtal utöver själva sessionen med den psykedeliska substansen i en trygg och säker miljö.

Sökorsaker

Det enda som krävs när du besöker min terapimottagning är att du har ett eller flera problem som du upplever inombords, känslomässigt. Det kan vara svårt att ändra på andra, men dig själv kan du alltid påverka.

Nedan är exempel på sökorsaker:

 • Ångest
 • Depression
 • Stress
 • Komplicerad sorg
 • Svartsjuka
 • För lite/för mycket ilska
 • PTSD (Posttraumatiskt stressyndrom)
 • Grubbel och oro
 • Prestationsångest
 • Tvång
 • Socal fobi
 • Psykosomatiska besvär (IBS, värk, kroppsliga åkommor utan medicinsk orsak)
 • Perfektionism
 • Beslutsångest
 • Traumatiska minnen
 • Kris
 • Relationssvårigheter

De flesta av oss upplever mer eller mindre motgångar i livet. Ibland kan du på egen hand använda dessa motgångar till din fördel för att utvecklas och komma vidare. Ibland kan du behöva draghjälp, t.ex. av en legitimerad psykolog i samtalsterapi. Den vanligast sökorsaken bland privatpersoner är ofta någon form av känslomässiga inre besvär som man vill få hjälp att lösa och hantera bättre. Såvida man inte har en hjärnskada eller andra tydligt genetiska skador, har alla människor förmågan att förändras och växa som person emotionellt, kognitivt och beteendemässigt. Hur stora eller små ens problem än är, finns alltid en genuin människa där under som väntar på att få blomma ut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: