Var i kroppen sitter känslor?

Bodily maps of emotions

Spännande forskning om hur ett antal (n=701) personer ur olika kulturer bedömer kroppslig förankring av basala och icke-basala affekter. Man har använt självrapportering enligt färgläggningsmetoden – resultaten visar bl.a. på konsistens mellan olika kulturer och att det finns en konsensus om lokalisationen av fysisk upplevelse. Hur känner du Dig just nu?

 

2 svar till “Var i kroppen sitter känslor?”

  1. Jättespännande artikel! Även om jag inte riktigt fattar hur de kunnat få fram det så tydligt. Det var så intressant att se skillnaden mellan rädsla och kärlek till exempel. Kul att se på bild hur det ser ut när man ”drar ihop” sig när man är rädd till exempel och hur man expanderar när man känner kärlek.
    Jag är dansterapeut och arbetar medvetet med kroppen och rörelsen och den här artikeln kommer jag att använda och ha glädje av. Tack!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: